22-08-08

Dikke Pech

UPDATE /28/08/2008

Zo we zijn terug van bij de dokter,eerst uitleg gegeven wat de problemen waren en zijn eerste woorden waren stressfractuur of hielspoor hij is begonnen met foto's te nemen van men beide voeten, hopelijk zien we iets op de foto's zei die want een stressfractuur is niet te zien op een foto  ,en oef er was iets te zien duidelijk hielspoor zelf op beide voeten maar op de ene voet was de top wel zeer scherp vandaar de klachten.Ik zelf drong toch aan op een botscan maar die deed het liever niet omdat hij vrij zeker is van zijn stuk en omdat bij een botscan radioactieve stoffen moeten worden ingespoten.Dus ook nog bloed getrokken en als dat goed is krijg ik volgende week een inspuiting en natuurlijk twee weken niet lopen.Das nu nog niet het ergste tenslotte kan je daar toch niets aan veranderen k'mag zeker niet klagen het is de eerste maal dat ik een probleempje heb en was het een stressfractuur geweest dan was het nog veel erger.Nu ga ik de twee komende weken aquajoggen en fietsen,ook al contact gehad met mijn trainer Willy Ligneel die me dan een aangepast programma zal geven om terug te beginnen met lopen en waar ik me zeker zal aan houden .wel ga ik nu veel meer tijd hebben om te bloggen we gaan daar ook eens goed ons werk van maken.

decoration                                    decoration

                                                 Dat zal ik nu veel doen

Plaats: Kom dat tegen, opgave

Vandaag is het moeilijk om te schrijven op mijn blog ik moest namelijk opgeven voor de eerste maal in al die jaren dat ik loop. 

We moesten vier ronden afleggen in de eerste ronde kreeg ik een pijnscheut in mijn voet en ik liep niet zonder pijn,toen ik aan Bart voorbij kwam riep ik dat ik pijn had direct stoppen zei hij maar ik liep door, de ronde daarna stond hij gewoon op de weg en ik kon niet verder dan te stoppen,wel ja achteraf gezien de juiste keuze.Bij het stappen voel ik niets ik ga zeker maar eens een dagske rusten denk ik,nu heb ik het wel een beetje moeilijk en zal eerlijk zeggen dat ik deze avond toch in de put zat,nu staat zeker vast dat ik volgende week niet ga lopen in grijsloke t'zou wel goe zot zijn,trouwens ga ik maar één wedstrijd meer lopen waar ik toch weer tip top in orde wil zijn namelijk het Belgisch kampioenschap halve marathon in Sint - Truiden.

decoration

 

     Op de weg lopen is toch veel leuker hoor

decoration

   Na een uurtje in het water waren men tenen blauw van de kou. 

 

22:30 Gepost door Anita D. in Algemeen | Permalink | Commentaren (39) |  Facebook |

Commentaren

vond het al raar dat ik u tegenkwam in de tegengestelde richting

hopelijk is het niet erg en kan je weer vlammen in uw volgende wedstrijden

Gepost door: Nico | 23-08-08

kop op Met pijn lopen is nooit goed, dus beter op tijd te stoppen!!! Kop op, niet te veel denken aan gisteren, maar vooruit denken hé :) !!

Gepost door: sandra | 23-08-08

Iedereen heeft al es een slechte dag. Laat die voet maar rusten en de volgende keer sta je weer op het podium :-)

Gepost door: Chris | 23-08-08

NIET PANIKEREN!!! Da panikeren enzo dat is iets dat je beter overlaat aan Bartje ;-) nu ik vind het al een groot iets dat je het karakter en het verstand hebt om te stoppen , dat zegt al heel veel hoe profesioneel je bent ,als je nu effe rust ,want in feite heb je nog nooit een pijntje had in die voet , zal alles rap ok zijn ,(ben gelijk den dokter zelf) maar ik bedoel gewoon het zal wel van korte duur zijn , en zet jij maar je verstand op het BK !! veeeeeeeeeeeeel beterschap en verzorg je hé maatje !! knuffels xxx

Gepost door: Katrien | 23-08-08

slim bartje denk dat het de juiste beslissing was van bartje. een beetje rust kan geen kwaad.

Gepost door: christ | 23-08-08

slim bartje denk dat het de juiste beslissing was van bartje. een beetje rust kan geen kwaad.

Gepost door: christ | 23-08-08

verstandige beslissing ! Als buitenstaander of als coach is het natuurlijk altijd zeer gemakkelijk zeggen , van te stoppen bij een pijnscheut of blessure . Als sporter in volle wedstrijd is dit een zeer moeilijke beslissing en bijna niet te nemen zoland de beentjes vooruit willen ! Het is dus zeer goed dat je iemand hebt die zo met je begaan is en je tegenhield . En een weekje rusten doet soms wonderen ! Een sportvrouw als jij gaat daar weining hinder van ondervinden .
Ik duim voor beterschap .

Gepost door: coach mario | 23-08-08

We zagen je inderdaad te voet terugkeren, ik dacht al zoiets, wijze beslissing om te stoppen, veel beterschap alleszins.

Gepost door: Stofke | 23-08-08

niet forceren tis best dat je gestopt hebt.kan alleen maar slechter worden.dinsdag als we samen trainden voelde je ook al iets aan je voet.
goed verzorgen.iets langer rusten zal ook niet erg zijn.
zus patje

Gepost door: patricia | 23-08-08

Ik denk toch ook dat het beter was om niet verder te lopen. 't Is niet leuk als je moet opgeven, maar 't is toch wel veel erger als je een kwetsuur oploopt waar je maanden moet van herstellen. Hopelijk is het niet zo erg en kun je snel weer aan de slag. Ik duim voor jou.

Gepost door: Herman | 23-08-08

Zo konden wij jou eens bijhalen ipv altijd omgekeerd. Vermoedelijke goede beslissing en ben je binnenkort weer tip top

Gepost door: cremke | 23-08-08

Kop op !!! Ik kan ervan meespreken van blessures.... het staat vast het is balen !!!! Zorg goed voor jezelf .
Grtz Gwen.

Gepost door: Gwen | 24-08-08

verzorgen,..... .....die blessure. Ik kan er van meespreken, rusten kan helpen.
De capriooljogging, 't zou leuk zijn. Ik zal er in ieder geval zijn....en je zal me wel erkennen want ik loop in het shirt van Kenenissa Bekele (echt waar, geen grapje)

Gepost door: Geert | 24-08-08

Bart had groot gelijk toen hij je deed stoppen. Ik zeg dat ook altijd tegen mijn vrouwtje dat ze eens meer moet luisteren naar haar man !! Nee, serieus, anders was het misschien iets die veel langer zou duren en waardoor je meer dan 1 wedstrijd zo moeten aan de kant staan. Dus : kop op en iets rustiger nu om dan hard toe te slaan in Sint Truiden !

Gepost door: wim | 24-08-08

kop op Het is bij mij hetzelfde , door een stomme zet in het zwembad op vakantie , liep ik een blessuur op aan mijn kuit , 'k zit ondertussen al bijna 2 weken te rusten , maar het wil blijkbaar niet beteren . Hopelijk ben je er vlug vanaf , sterkte !!!!

Gepost door: roadrunnerke | 24-08-08

Dag Anita,
Door de wedstrijden op straat, kan je af en toe wel eens een kwetsuurtje krijgen. De straat is namelijk de vijand van pees-spier en andere lichaamsdelen. Indien het na enkele dagen geen beterschap in zicht is toch best eens een dokter raadplegen. Om daarna terug tip top aan de start te staan! Enkele dagen rust is zeker niet van negatieve invloed op je conditie! Integendeel..

Groetjes,
Frederik

Gepost door: Frederik | 24-08-08

Hey kopke op!! Ge zult er wel staan tegen het bk halve marathon, gelijk da gij ne doorzetter zijt!!
Nu alleen maar hopen dat het met rust in orde komt hé, maar ik duim alleszins!
Groetjes
Wendy

Gepost door: Wendy | 25-08-08

amai wa groot zwembad heb jij. alé tis goed dat het al beter is met de kwetsuur

Gepost door: Natalie | 25-08-08

goe nieuws ;-) leuk zon aqua jogging , jammer dat er geen foto bij is van die gespierde kerel met zijn 2 gele bandjes "Bartje Duck" ;-))

Gepost door: Katrien | 25-08-08

't is fijn om te horen dat het al beter gaat met de voet. Hopelijk lukt het woensdag zonder problemen om te lopen.

Gepost door: Herman | 25-08-08

Wat jammer van je voet... En je kan daar ook zo van in de put zitten hé!! Ik hoop dat het snel terug in orde is!!

Gepost door: Eva | 26-08-08

Wat jammer van je voet... En je kan daar ook zo van in de put zitten hé!! Ik hoop dat het snel terug in orde is!!

Gepost door: Eva | 26-08-08

eendje en nu een foto van bart met zo een eendjesband rond hem.

Gepost door: christ | 26-08-08

Verstandig en een beetje rust doet woinderen.
Mooie zwembad zeg!.
Groet Rinus.

Gepost door: Rinus | 26-08-08

niet panikeren, alles komt goed Anita, bij een toploopster, komen er natuurlijk wel eens pijntjes voor, ik ben niet de persoon om je iets bij te leren,wel om je een beetje mijn sympathie te betuigen!!Nog bedank voor je opvolging van Mijn vrouwke,die wordt veel beter dan ik!!

Gepost door: patrick aerts | 26-08-08

Succes vandaag met de eerste training terug, laat iets weten hoe het geweest is, nie forceren hé...

Gepost door: Stofke | 27-08-08

Hela! Waar is die foto van Bart? Zo niet hé ;-).
Veel succes straks!!

Gepost door: Wendy | 27-08-08

hey ! hopelijk is het verdict morgen niet te erg ! ik duim in ieder geval met je mee, en van rusten word je sterker heb ik me laten wijsmaken ;-)

Gepost door: Chris | 27-08-08

Het is niet uw ding, maar misschien weet je het graag Nog iets anders nu, ik ben dus terug bij de wegbloglopers beland,dankzij een goed gesprek(mail) met de coach! Dus ben ik zeker ook aanwezig op de wegblogtraining in Mol !!
Dus de coach heeft veel water in zijn wijn gedaan en misverstanden zijn bijgewerkt!!!!
Dus nu zijn we weer goed bezig,heb trouwens gewoon blijven trainen op zijn schema!
OP die loop in Mol, kunnen we eens wat kennis maken en bijpraten ( als het niet te snel gaat )


Gepost door: patrick aerts | 27-08-08

Ai hielspoor is een pijnlijke aandoening,doe maar rustig aan en herstel goed !

Gepost door: Chris | 28-08-08

? Ik heb er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar zit natuurlijk ook nog niet zolang in dit wereldje. Ik ben heel blij voor jou dat het probleem in 2 weken is opgelost. En blijkbaar staat er al een heel team klaar om zo weinig mogelijk van jouw topform te verliezen. Heel veel succes met de alternatieve trainingen!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 28-08-08

Twee weekjes valt nog mee, en met aangepaste trainingen zal je nog niet zoveel conditie moeten inboeten op die tijd. Hopelijk kun je snel weer aan de slag.

Gepost door: Herman | 28-08-08

KOMT AAAAAAAAALLEMAAAAAAL OK !!! zelfs rapper dan je gem snelheid en dat is dus heeeeeeeeel vlug :-)

Gepost door: Katrien & Christ | 29-08-08

leuk Ja, was leuk gisteren in Grijsloke en sowieso mooi weer doet deugd hé. En dat aquajoggen dat zal ik zeker ook eens proberen!!

Gepost door: sandra | 31-08-08

2 weekjes alternatieve trainingen kan zeker eens geen kwaad, beter wat extra rust zodat je daarna terug pijnvrij kunt lopen...alvast veel beterschap...

Gepost door: Stofke | 31-08-08

daar ben ik bang van Beste anita, daar ben ik bang van en mijn ventje voor mij,maar hij zegt ook vroeg of laat....
Nog bedankt om je reacties op mijn blog,ik heb nog beel steun nodig!!

Gepost door: Myriam | 01-09-08

veel beterschap veel beterschap, je komt wel rap terug, van mij is het wel al het ganse jaar met vallen en op staan, maar was wel met andere problemen dus je kunt het niet vergelijken, veel sterkte nog

Gepost door: anja | 04-09-08

Benieuwd Hoe het nou met jou is. Ik hoop al een heel stuk beter!!!
Groetjes

Gepost door: Wendy | 07-09-08

Wat lees ik daar op den blog van Katrien, de schoentjes worden weer aangetrokken, veel succes en hopelijk pijnvrij...we hebben u gemist vandaag op het podium van Dwars door Sint-Kruis...

Gepost door: Stofke | 20-09-08

De commentaren zijn gesloten.